Кошници от шишарки

Зрителите отвратени: Нова телевизия се изгаври с паметта на загиналите в автобусната катастрофа

След като Нова телевизия бе оплюта заради наглите репортери, които издевателстваха над близките на...

Изкуственият интелект на българското образование (ВИДЕО)

  Слънцето няма скоро да огрее родното образование.

Тъжна вест: Тончо Русев почина

Големият български композитор Тончо Русев почина днес на 85 години.

Ето го изродът убил 100 коня, след като е усвоил европари за тяхното отглеждаНЕ

  Това е ИЗВЕРГА оставил 100 коня на произвола на съдбата, след като е усвоил европари за тяхното...

Ученици се запознаха с вдъхновяващата история на Райна Княгиня

В месеца на жената ученици от столичната гимназия ПГАВТ „А.С. Попов“ се срещат с различни жени,...
След като Нова телевизия бе оплюта заради наглите репортери, които издевателстваха над близките на загиналите в автобусната катастрофа, медията пак се издъни и отврати зрителите.
Слънцето няма скоро да огрее родното образование.
Големият български композитор Тончо Русев почина днес на 85 години.
Това е ИЗВЕРГА оставил 100 коня на произвола на съдбата, след като е усвоил европари за тяхното отглеждаНЕ!!!
В месеца на жената ученици от столичната гимназия ПГАВТ „А.С. Попов“ се срещат с различни жени, които да послужат като добър пример на момичетата в съвременното общество.
В понеделник от 21:00 часа MasterChef по bTV ще изкуши хоби-готвачите с апетитна награда -пътуване до златна Прага, посещение в музея на бирата Staropramen и MasterClass от топ чешки Chef.
Мартин Карбовски представя на зрителите на bTV първа част от най-страшния си проект, озаглавена „Демография 1: Колапс“ тази събота във „Втори план“ по bTV. Авторът на предаването покзва една демографска статистика, която самият той смята за ужасяващо плашеща. Поредицата „Демография” има две издания, в които Мартин Карбовски поставя фокус върху бързото стопяване на българската нация, изчезващите училища и отказа на българите да създават поколение. Една от цифрите в първи епизод посочва, че за последните 25 години в България са затворили врати 1620 школа. Сградите на много от тях запустяват или стават винарски изби, кметства, шивашки цехове, старчески домове и хотели. Мартин Карбовси среща зрителите на bTV с историята на село Недан, където през 2016 година затваря врати и последното училище - умиращо училище номер 1621 в статистиката на България.„Аз вече не съм журналист, аз съм археолог. И това няма да е филм, а ексхумация.Пред камерата си погребах лично една епоха, после почнах да погребвам цели семейства, родове, училища, села и градове погребвам,” споделя хладновкръвно Карбовски.Следващото издание от поредицата „Демография: Отказ“ е посветено на неродените българчета, с разкаи от онези, които не желаят да създават поколения след себе си.И в двете последователни издания „Карбовски: Втори план“ води зрителите на bTV към вечните въпроси – кое е правилно и кой прави промените в динамиката на морала, културата и обществото. За целта водещият разказва и сравнява истории, митове или различни житейски борби и противоречия, а зрителите откриват историята под повърхността – втория план на човешкия живот, в който нищо не е такова, каквото изглежда.