Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Честито софиянци! Тази сутрин, безкомпромисната към качеството Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova предсрочно пусна трамваите по ул. График Натиев. По думите ѝ твърденията, че се е забавила с това начинание са фотошоп, а самото име на улицата доказвало, че графикът е бил що-годе спазен. "За мен 78 дни закъснение не са нещо съществено, защото аз не ползвам трамвай. И все пак съм заповядала от днес да започнат да броят човешките животи, които перките на акулите ще спасят по улицата. Ще им натрия носовете на душманите поне веднъж и аз с някакви цифри" - възторжено и с чувство на победа отбеляза още кметът. Със сълзи в очите, тя допълни, че подмяната на плочките е изключително тежък, труден, уморителен, непосилен, утежнен и мъчителен проект.

А сега сериозно - връщането на трамваите е глътка въздух за улицата и хилядите пътници, които 8 месеца бяха оставени без адекватен транспорт. Въпреки това тротоарите още не са завършени, като има участъци където те липсват и от двете страни. Затова, без да подценяваме интелекта на столичани, които над сто години безпроблемно съжителстват с трамваите си, ви призоваваме да бъдете внимателни.

Обръщаме внимание и на поредното орязване на трамваите по линия №12, които след ремонта вече ще се движат с интервал като за междуселищна линия - между 12 и 15 минути. Това отношение към пътниците от страна на Център за градска мобилност е недопустимо - след ремонт за милиони, трамваите са по-малко, а пътниците ще чакат повече. Призоваваме Столичната община в лицето на и.д. зам.-кмета г-н Дончо Барбалов и съветника г-н Зафир Зарков, незабавно да задължат ЦГМ да върне старите разписания по линията! В противен случай всички медийни изказвания в стила "градският транспорт е приоритет" и "вижте колко много правим" лъсват като съшитата с бели конци лъжа! Практиката всяко следващо разписание да има по-малко превозни средства по линиите и повече време за чакане по спирките трябва да бъде прекратена!

#СпасиСофия #ГафИгнатиев #ПовечеТрамваи