Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ученици от ромски произход пребиха с дървен кол учител от професионална селскостопанска гимназия в Садово.

Докато гимназистите били в час, 17-годишният им съученик Атанас се забавлявал като отварял вратите на класните стаи. Нахлул и в часа по география. Учителката се опитала да го изкара от стаята, но той започнал да я бута, разказват другите ученици, които са станали свидетели на случая.

На помощ дошъл учителят по английски от съседния кабинет - Антон Велков. И ромите го пребили за отмъщение. Вместо да се смирят, учениците и роднините нападнаха учителя по английски език Антон Велков. Родителите на агресивните ученици подозират, че учителят ги е провокирал.
„За да го направи това нещо, може нещо да му е казал или да го е ударил. Той без причина, не може да удари. Аз си знам детето”, заявява Анка Георгиева, майката на задържания Атанас. Аз също щях да го бия миналата година, защото се прави на тарикат. Не ни дава да се закачаме с момичетата", категоричен е братът на един от биячите.

Източник: Bg-vip.com

Професор Валери Стефанов: Озверелият народ не може да бъде възроден народ

Ето как коментира в социалната мрежа побоят на учителя в професионална селскостопанска гимназия в Садово професор Валери Стефанов