Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е проведена от служители на ГДБОП, със съдействието на СДВР и ДАНС,

под наблюдението на Софийска градска прокуратура на 9 февруари. Полицейските действия в София, Сливен и Стара Загора са предприети във връзка с информация за трафик и разпространяване на наркотични вещества и са осъществени със съдействието на СДВР и ДАНС, под наблюдението на Софийска градска прокуратура.
В хода на акцията, в софийското с. Казичане, за проверка е спрян лек автомобил, чийто шофьор Ц.В. /43г./, от София е криминално проявен. При претърсването на колата, в специално изграден тайник под седалките, са намерени и иззети 60 пакета по половин килограм прахообразано вещество, реагирало при теста на хероин, общо 30 кг.
При процесуално-следствените действия в дома, обитаван от Ц.В. са открити още 4 кг хероин и 3,6 кг бяло прахообразно вещество, реагирало при теста на кокаин. Общото количество на иззетите наркотични вещества от двата вида е 38 кг. От жилището е иззета и ловна пушка, ловни патрони, малокалибрени патрони, 2 пълнителя с патрони 9/19, 2 газови пистолета и три мобилни телефона.
В процеса на разследването по случая служителите на ГДБОП установили, че иззетото количество наркотици е доставено в страната от В.У. /63г./ от София, съден в друга държава. По случая е образувано досъдебно производство. С.П. и С.С. са задържани за срок до 24 часа.. На Ц.В. и В.У. са повдигнати обвинения по НК, като с постановление на СГП им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа.
Продължава работата за документиране на престъпната им дейност. #СДВРстолична