Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

6-годишното дете, което бе премазано на тротоар от автомобил в Сандански, се бори за живота си.

За момента детето е стабилизирано, но опасност за живота му има, съобщиха от "Пирогов". Момченцето е било оперирано, изваден му е далакът.
Детето беше блъснато от автомобил на тротоар в Сандански вчера сутринта. Шофьорът на колата е 73-годишен мъж, който при катастрофата ударил и два паркирани автомобила.
"Плаках като малко дете, когато научих. Момченцето е много жизнено, постоянно си играе. Моля се на Господ да се оправи, само това искам", заяви местен жител на Сандански, който познава и възрастния човек зад волана на колата. "С жена му заедно сме израснали. Той е свестен човек. Беше инженер, началник в завода", посочи той. "Момченцето лежеше в локва кръв. Имаше много кръв. Семейството е добро. Майката е много грижовна", сподели за Нова тв свидетелка на кървавия инцидент.

В сряда екипи на ВиК в Сандански пристигнали с багер на улица "Александър Буйнов". Паркирали тежката машина на улицата и поставили сигнализация, че пътят е затворен. Около багера се събрали деца от квартала, за да го разгледат - сред тях и 6-годишният Мартин. Докато се организирали да започват, към екипите на ВиК се приближил възрастен мъж. Той поискал да мине с колата си покрай багера, но му било отказано. Пенсионерът се качил в автомобила, натиснал газта, проправил си път между багера и паркираните на тротоара коли. Миг по-късно прегазил и детето.