Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Над 4000 души се събраха на протест в Асеновград по повод сблъсъците между група роми от местната махала и деца от клуб по спортно гребане.


Множеството протестиращи са охранявани от пътен кордон от полицай. Шествието направи една обиколка на центъра на града и се насочи към ромската махала. Сред протестиращите има представители на футболните агитки съобщи Блиц.

Над 200 рокери успяха да се включат в шествието, независимо че бяха задържани в постъпите на центъра. Хората скандират "Българи юнаци", "искаме си България" и "смърт за виновните". Пеят се патриотични песни и химнът. Начело на шествието са църковни хоругви. Всички постъпи на Асеновград са блокирани от полиция и жандармерия.

Затворени са от плътен кордон и всички улици, които водят към центъра на града. В помощ на полицаите от Пловдив и Асеновград има служители на жандармерията от цялата страна: София, Хасково, Пазарджик, Ямбол, Кърджали. В момента шествието е спряно на кръговото кръстовище на църквата "Свети Атанасий" от траен кордон полицаи и жандармерия. Има и водно оръдие.

Полицаите, охраняващи масовото събитие също наброяват 4000 хиляди. Същевременно от шефа на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков стана ясно, че незаконно пребиваващите в ромската махала "Лозница", които нямат постоянен адрес там са изведени от протеста.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ