Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

Безопасността на детските площадки трябва да влезе в бюджета за 2018 г. на Столична община.

Това заяви общинският съветник на Политическа група 5 в СОС инж. Симеон Славчев. Днес той присъства на първата година от създаването на сдружението "За безопасни детски площадки". "Трябва да се заложат средства в бюджета на Столична община за всеки общински район. Сега, когато родителите отидат при районния кмет се оказва, че няма средства за ремонт или поддръжка на площадката.

Вече има карта, изработена от сдружението и Столична община трябва да се ангажира, да се изработи план на действие и да се знае всяка година, колко детски площадки са ремонтирани, създадени и обновени. Това е за нашите деца", каза инж. Славчев.

На празника бе и зам.кметът на София Йоанна Христова. "Целта е да има повече места, подходящи за децата ни извън детските градини. С организаторите на "За безопасни детски площадки стартирахме инициатива и работим добре. Резултатът скоро ще се види", похвали се Христова.

Десетки малчугани и родителите им отпразнуваха годишнината на организацията. Майки и татковци се хвалят, че благодарение на техните сигнали детските площадки в столицата вече изглеждат по европейски и са безопасни за малчуганите.