Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Лекарка от 13-то ДКЦ в София отказа да прегледа болно дете.

За това сигнализира майката на детето Силва Михайлова. Ето какво написа в профила си в социалната мрежа разочарованата жена:
Аз съм човек , който се респектира единствено от лекарската професия. Днес да ви разкажа за чудото , с което се сблъскахме със синчето ми. От два дни е с хрема ,но започна да диша тежко и днес - хоп търсим личната лекарка. За зала участ - току-що с тръгнала. Гледаме пред съседния кабинет хора няма. Показва се лекарката - д-р Талева , Лозенец , поликлиниката на "Кръста". Моля се аз най-смирено и уважително само да му преслуша гърдичките , че пролетта бяхме се разболели от пневмония и ме е страх да не удари пак. Не мога - казва , чии пациенти сте? На колегата Ви, казвам , д-р Найденова , но я изпуснахме за малко. Не, няма да ви прегледам , недопустимо е.
Гледам тъпо и пак се моля -но нали нямате пациенти в момента , ще Ви отнеме минути и защо да е недопустимо - става въпрос за болно дете.-Няма да ви прегледам-отговаря.И тогава аз - безмълвна , но моето момче - на 11 г. й казва "Нали затова сте тук и нали сте лекар?!" -Е , сега изобщо няма да ви прегледам - отговаря д-р Талева ,завърта си гърба и се прибира в кабинета си.Какво да кажа, благодарна съм на много лекари през годините, но такова чудо не бях виждала - да обърнеш гръб на болно дете - ей-така - безапелационно.
И се питам - ако беше бръкнала в джоба си да си плати следването - около 100000 евро/колкото си плащат колегите й навън/ дали така щеше да се държи? Хем учали на гърба на българския данъкоплатец , хем практикува в негово помещение /общнско/ на смешен наем , хем Хипократова клетва за нея не важи. И не е жена и не е майка и какво е тогава тази жена с титлата доктор?!
Източник: Bg-vip.com