Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

На 30 октомври 2017 г. от 18:30 до 20:00 в столичната Галерия за съвременно изкуство се организира изложбата In Vitro - In Vivo.

Галерията се намира на ул. Будапеща 2 (Галерията е в хотел Арена ди Сердика)


От латински " In vitro" означава "в стъкло", а "In vivo"- "живо състояние". В изложбата основна роля ще има публиката, включвайки се с присъствие и участвайки в благотворителния търг, чрез който ще се набират средства за ин витро процедури в подкрепа на фондация „Искам бебе” и под надслов „Сплотени за нов живот“, под патронажа на г-жа Яна Средкова от детски развлекателен център „Плей Парк”.
Материалите на творбите са чешки оловен кристал, флоатно/плоско стъкло, органични материали, мрамор, керамика и дърво. Цикълът се състои от 14 разказа, съпътствани от творби, разглеждащи създаването на живота – чрез художествени форми от стъкло и стихове, в които има и многоточия, предназначени за имената на бъдещите родени деца след провеждането на кампанията IN VITRO – IN VIVO. Фотографиите в изложбата са дело на Иван Дончев, а стъклените творби на Александра Велева -Туши
Произведенията са изработени в България и Чехия. За реализиането на цикъла IN VITRO - IN VIVO домакини са били Арт център „Илинденци”, Училището в Светле над Сазовоу, Чехия; фирмата за хай-тех кристал BOMMA, Чехия; фирма „Клер-Д”, България и Нов български университет.
Събраните средства ще допринесат за създаването на повече българчета в нашата родина.
Партньори на проекта са: галерия „София 79”, сдружение „Толкова близо, толкова далече” и детски развлекателен център „Плей Парк” в подкрепа на фондация "Искам бебе”.