Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

Президентът Росен Плевнелиев тръгна по светски събития и е неотлъчно до новата си изгора Деси Банова.


На 30-ти април в Сити Марк Арт Център на изискана, стилна и вълнуваща церемония, бяха връчени Наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев” 2018.
Виртуозният пианист Светослав Тодоров спечели Голямата награда за полет в изкуството в конкуренция с още петима млади творци от различни сфери. Името на победителя обяви верният приятел и почетен член на фондацията - президентът Росен Плевнелиев, който след силна и емоционална реч връчи на Светльо уникалната статуетка на художника Кольо Карамфилов.

Елитното събитие бе открито от почетния председател президента Петър Стоянов чрез телемост от чужбина:
“Горд съм да кажа, че съм част от тази фондация от първия ден на нейното създаване. Горд съм да подчертая, че фондация „Стоян Камбарев” се превърна в една от най- важните и авторитетни граждански институции в областта на културата в нашата страна.”
Церемонията, изградена като мултимедиен спектакъл с музика и кино, за поредна година бе водена на изключително ниво от култовия журналист и скъп приятел на Фондацията Ники Кънчев. Прекрасната Мария Славова изпълни класиката „Аве Мария” на Шуберт и показа защо грабна голямата награда през 2017. Зареждащи музикални изпълнения към публиката отправиха невероятната Михаела Филева и новата звезда на „Монте мюзик“ Искрен Тончев-Искрата.

Преди кулминацията на вечерта председателят на УС на фондацията Деси Тенекеджиева се обърна с топли думи към гостите и младите таланти и покани президента Росен Плевнелиев на сцената:
„По традиция голямата награда, носеща името на Стоян Камбарев, се връчва винаги от личност, която много уважаваме и дълбоко ценим. И е особено знаково, че точно преди година, точно на нашата Церемония, той промени живота си, в следствие на една съдбовна среща. Защото, да... Фондация „Стоян Камбарев“ сбъдва мечти... дори на президентите.“