Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

В блок 981 в столичния квартал „Люлин” на пръв поглед няма нищо необикновено.

Малцина обаче знаят, че преди повече от 20 години тук е живял днешният премиер на България. Бойко Борисов и първата му жена Стела обитавали апартамент на третия етаж в панелната сграда. Любопитната подробност е, че освен с дъщеря си Венета, съпрузите делили панелката и с тъщата на Генерала.

Пред BIG5.BG паметливи комшии на Борисов споделиха, че навремето той бил грижовен, любвеобилен и в същото време, достатъчно строг баща. Бойко редовно водел единствената си наследница Венета на уроци по тенис, който, както всички знаят, е сред любимите му спортове. Заниманията за малката стартирали, когато тя била все още в невръстни години.

„Искаше да създаде спортен дух в детето, да го научи да се състезава и побеждава. Иначе основните грижи бяха от майка й, която я водеше на детска градина, избираше й дрешки по магазините. Но пък Бойко изпълняваше всяка прищявка, бащинската му връзка с Венета беше много силна и здрава”, издават все още обитаващи панелния блок в „Люлин” граждани.

Днес бившата съпруга и дъщерята на Бойко Борисов живеят в САЩ, където момичето е завършило две висши образования. В България се прибира през лятото, но само за кратко. Всички, които познават Венета, са единодушни, че тя е пълно копие на баща си, не само като физически данни, но и като упоритост на характера. Според друга инвформация пък дъщерята на премиера вече си живее в България и дори съвестно работи в одиторска компания в София.