Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Валери Симеонов отново избухна в социалната мрежа срещу Елена Йончева.

Ето какво написа в профила си във фейсбук политика:
По повод странното постановление на Софийска градска прокуратура с отказ да образува досъдебно производство по повод сигнала ми за разгласяване на информация от н.п. Елена Йончева в ущърб на интересите и националната сигурност на Република България, подписано от прокурор Варадинова, заявявам следното:

I. Софийска градска прокуратура е установила, че „не е изяснено откъде Елена Йончева разполага с информация, че инженерно възпрепятстващото съоръжение е едноредово между гранична пирамида Х на р. Тунджа и У на р. Марижа, тъй като това обстоятелство не е документирано в стенографския протокол на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов – и това кореспондира с твърдението на Валери Симеонов“. Край на цитата.
По-нататък в постановлението се казва, че Елена Йончева била научила конкретните номера на пирамидите от срещи с избиратели?!
Прокуратурата удобно не си задава въпроса какви са тези избиратели, откъде имат информация, която може да получат само чрез процедура на съгласуване с органите на МВР.
Не си задава и въпроса, защо пред медиите Елена Йончева твърди, че е научила номерата на пирамидите от доклада на Пламен Узунов, а сега променя версията си и твърди, че е получила информацията от избиратели!
При по-задълбочена проверка, издирване и доказване липсата на такива избиратели-„фантоми“, аз съм сигурен, че г-жа Йончева ще признае, че е имала ясни пророчески съновидения с номерата на пирамидите.
Всичко дотук потвърждава, че данните, описани в моя сигнал, отговарят на истината!

II. Вярно е и изложеното в т.II от сигнала, че точното указване на участъци с едноредова ограда, както и райони, които не са контролирани с технически средства за наблюдение и охрана, представляват улесняваща информация за трафика на мигранти през граница.

III. Постановлението потвърждава изнесеното в моя сигнал, че в областните управи, граничещи с Турция, е извършено спешно разпечатване на работната документация, свързана с оградата, същата е закарана в кашони със служебните автомобили на областните управи в Президентството, където е предадена незнайно на кого (вероятно на чистачките или персонала на столовата).
Естествено, под достойнството на прокуратурата е да се занимава с такива дреболии – къде отиват документи, съдържащи пълна информация за оградата, която трябва да спира тълпи от мигранти. Прокуратурата небрежно е пропуснала да провери моите твърдения, че цялото разпечатване, изнасяне от областните управи, транспортиране и предаване на толкова важна документация е станало без какъвто и да било документ – искане, опис на съдържанието, приемно-предавателни протоколи, каквито са задължителните изисквания за предаване на документи по административен ред.
Не представлява ли интерес за прокурор Варадинова как така областни управители, пряко подчинени на премиера (макар и служебен), разнасят документация до Президентството, което би трябвало да няма нищо общо с изпълнителната власт. И не представлява ли интерес на кои лица е предадена тази документация при такъв строг пропусквателен режим, контролиран от НСО. Явно интересът на Прокуратурата стига дотам да установи, че документите са занесени в Президентството и оттам нататък – каквото станало – станало, „пито - платено“.
След тази констатация, можем да останем доволни, че, слава Богу, документацията не е закарана на пазара в Димитровград или на Капалъ Чарши в Истанбул.
В постановлението се натъкваме на криминални детайли и фактически обстоятелства, които не са впечатлили прокурор Варадинова. Като, например, разминаванията в думите на шофьора Нихат Хасан, който на 24.04.2017 в 17:30 лично е закарал областния управител на Хасково Минко Ангелов в Президентството и го е чакал около час да се върне без трите чанти, с които е влязъл в сградата, и от друга страна твърденията на самия Ангелов, че не е ходил в Президентството.
Другият шофьор, Цветан Атанасов, на 24.04.2017 около 14:00 ч. е докарал областния управител на Ямбол, Георги Чалъков, в София, като същият е взел кашон с направени копия на документи и е влязъл в сградата на администрацията на Президента.
Г-н Чалъков също е изпаднал в амнезия и не си спомня, че е ходил в Президентството, което за пореден път не впечатлява прокурор Варадинова. Нещо повече, в показанията си, той потвърждава изнесеното в сигнала, че документацията за оградата е разпечатвана в частни копирни центрове извън областната управа, за което даже са му издали фактура.
Копирането е извършено в същия ден – 24.04.2017, което показва, че е имало голямо бързане. Вероятно, поради разпореждане документацията да се копира и достави същия ден. Безспорно са установени длъжностните лица, извършили разпечатването.
Вярно е, че към онзи момент, оградата не е била обект със стратегическо значение за националната сигурност, но нима на прокуратурата не е ясно, че безконтролното и безотговорно размножаване и разнасяне на тази документация тежко накърнява националната сигурност и е синоним на безотговорност и злоупотреба със служебно положение?

Ще обжалвам постановлението на прокуратурата и ще настоявам за законова проверка, разчитайки на обективно, безпристрастно и отговорно разследване от по-горната инстанция.

Пияна англичанка размаха среден пръст за Валери Симеонов

Пияни английски пенсионери не се интересуват от проверките на Валери Симеонов в Слънчев бряг.