Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ето какво написа в социалната мрежа по повод избиването на животните в Странджа Корнелия Нинова:


Няма да ви оставя на мира, докато някой не ми отговори защо на заповедта,която ми връчихте и държа в ръцете си пише, че решението за убиване на животните е взето на 04.07, на базата на протокол за изследване, който е от 09.07. Защо избихте животните на хората пет дни преди да имате резултатите от пробата? Искам истината.

С общи усилия успяхме да спрем избиването на животни в Странджа засега. Прочетете научното становище на министерство на земеделието,храните и горите-център за оценка на риска. Сами са написали,че няма категорични данни за чума, сами са си дали указания, сами не са ги изпълнили. Битката за Странджа и за поминъка на хората не е приключила.

kornelia3

На всички от Варна,Бургас,Пловдив,София и други градове,с които вчера се сприятелихме в Шарково и звънят да питат, на тези, които се интересуват: тази сутрин в селото е спокойно. Полицията се изтегли. Няма нови убити животни. Нашите депутати Кристиян и Николай остават тук. Чакаме решението на съда по нашата жалба.

2

Излъгаха хората, които сме направили жива верига пред дома на баба Дора, че тя е подписала съгласие да убият козите. До нея съм. Не е вярно. Но я плашат, че ще я глобят 4000лв. за възпрепятстване.