Стряскащо: 27 заболели от морбили у нас

Шест нови случая на морбили са установени у нас. Три от тях са в Софийска област. Така, заболелите вече са 27.

Г-жо Йорданка Фандъкова: "Под капака" на управлявания от вас градски транспорт има само прогнила от некадърност и корупция разсипия

Вчера стана поредна катастрофа с автобус на градския транспорт на София като за по-малко от 2...

Към "Закрила на детето" - Смолян, които отнеха новородено българче: Няма да продадат детето! Грешни са им сметките.

С майката и бабата на отнетото новородено в с. Арда , Смолянско.

София стана гробище

От няколко дена софиянци се шегуват с "надгробните плочи", които мистериозно се появиха на ул....

Предколедна София: Смог, мъгла, сивота и бетонни колчета

Смог, мъгла и сивота-така изглежда предколедна София
Шест нови случая на морбили са установени у нас. Три от тях са в Софийска област. Така, заболелите вече са 27.
Вчера стана поредна катастрофа с автобус на градския транспорт на София като за по-малко от 2 месеца, това е четвърти тежък инцидент с ранени и материални щети.
От няколко дена софиянци се шегуват с "надгробните плочи", които мистериозно се появиха на ул. Граф Игнатиев.
Смог, мъгла и сивота-така изглежда предколедна София
За поредна изродщина сигнализираха в социалната мрежа. Заведението Harem Vitosha издевателства над декоративни рибки.
Бетонираха дървета по ул. Граф Игнатиев... Интересната растителност, която от десетилетия краси емблематичната улица, вчера беше залята с бетон върху корените, без да се остави достатъчно място за нормалното живеене на дървото. Ето какво казват лесовъди по въпроса: "когато не е оформено посадно място (няма почва около дървото) се нарушава газовият обмен и самият достъп на вода до кореновата система. Следва влошаване на физиологичното състояние и занижаване на декоративните му качества". С други думи дървото изсъхва..., съобщи в социалната мрежа организацията Спаси София. След получаването на сигнала, незабавно се обадихме на Столичен инспекторат, които направиха проверка, снимки и съставиха протокол. Но какво от това, ако безвъзвратно загубим тези десетилетни дървета по Графа? Г-жо Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova - смятате ли, че дървета, преживяли какво ли не, ще преживеят и Вашия мандат? Какво освен отблъскващо нехайство и некомпетентност на Вашата администрация показва този случай? Докога ще чуваме как изпълнителят щял да бъде наказан, сякаш това води до някаква промяна? Настояваме зам. кметът по екология, Йоана Христова, Зелена София незабавно да възложи проверка на място, да бъде наложена санкция на изпълнителя и да бъдат спасени дърветата. Това е поредният случай на унищожаване на зелената система в рамките на този ремонт. Дървета бяха премахнати или унищожени не само по Граф Игнатиев, но и по ул. Солунска и площад Славейков. Г-жо кмет, имайте малко уважение към историята, визията и естетиката на София, защото след вас остава само бетон, клинкер и разпадащи се ремонти! София все пак е град с история и традиция - ценете я!