Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова издаде сертификат, че ислямът е най-миротворната религия

, видя 24news.bg. Скандалният документ е издаден на 4 юли 2016. Под сертификата стои подписа на Ирина Бокова, пише justreadonline.com. ЮНЕСКО в сътрудничество с Международната мирна фондация са направили проучване коя е най-мирната религия в света.

Изследването се е провело преди шест месеца. „След шест месеца задълбочени проучвания, стигнахме до заключение, че ислямът е най - миротворната религия,” обяви на специална пресконференция Робърт МагГии, директор в Международната мирна фондация.

На въпрос „Как така ислямът е най-миротворната религия, след като за нея се извършват терористични актове по целия свят, МагГии отговори лаконично: „Тероризмът няма религия”.За да се документира това официално признание , ЮНЕСКО ще издава сертификати на заинтересовани мюсюлмански организации, които могат да ги показват на различни места като ислямски центрове за обучение, джамии, халал магазини и други ислямски центрове. Дори Далай Лама е помолил другите религии да взимат пример от исляма и да проповядват мир. Документът обаче предизвика лавина от негативни коментари в социалната мрежа.

„Що за глупост. Това е сертификат на идиотите. Ислямът е най- враждебната и терористична религия. Терористите действат в името на исляма, къде е тук мирът? ЮНЕСКО е пълен с безмозчни мекотели и този сертификат го доказва,” коментират разгневени потребители в социалните мрежи.