Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Присадената коса на шефа на БФС Борислав Михайлов, с която бившият капитан на националния отбор се кипри от 1995-а, е застрашена от упорит средиземноморски паразит.

Боби пипнал рядката гъгрица при последното си гостуване на своя син Николай във Верона, който търка скамейката на местния отбор. Михайлов-старши е луднал в опити да опази драгоценните си кичури, за които навремето брои над 30 000 долара и периодично подновява на части.

Дребното същество, което гризе скалпа на Михайлов, е вид акар, твърдят медици. Той се храни с кератин от космите и епидермиса, като слабо кръвоснабдената присадена коса е отлична среда за развъждането му.

Подобни паразити са типични за средиземноморския климат, така че футболният бос по всяка вероятност е хванал заразата в Италия, допълват специалисти. Такова заболяване е потенциално опасно, тъй като може да отключи проблеми с имунната система. Михайлов обаче засега се интересувал предимно от естетическата страна на проблема.

Макар да е наричан от недоброжелатели Перуката, Роберто Перуци и прочие нелицеприятни имена в чест на фалшивото си теменно окосмение, Боби всъщност не носи тупе, а присадки. Косата му си е съвсем истинска и доста скъпа.

Операцията във Франция, по време на престоя му в елзаския Мюлуз, струва на национала по $ 300 на кичур. И докато родните фенове не спират да се подиграват на Михайлов, проблемите с темето му печелят световна известност.

Английският таблоид „Сън" постави героя от САЩ’94 сред най-големите спортисти, имащи проблем с оплешивяването на млади години. Изданието се вдъхнови от повторната процедура на Уейн Рууни по присаждане на коса и се върна назад в архивите, за да припомни и други спортисти с подобен проблем.

Няма нищо учудващо, че Михайлов попада в класацията, тъй като на Острова още си спомнят периода 1995-1997 г., в който игра в местния Рединг.

Синът на Борислав – Николай, който го последва във вратарското поприще и нахлузи ръкавиците още в юношеска възраст, го гони плътно и в ранната загуба на косата. На 26 години националът е принуден да бръсне темето си, за да крие издайническите плешиви петна, пише Всеки ден