Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Още един случай на брутална лекарска нагост взриви социалната мрежа.

Дъщеря разказа във Фейсбук покъртителна история за това как е завела майка си в столичната 5-та градска болница, а там й съобщили, че има рак, който трябва да бъде опериран по спешност.
Ето какво разказва Венета Кавалджиева:
„След колоноскопия на майка ми в 5-та градска й съобщават за наличие на тумор в дебелото черво с размерите на орех (имаме го и сниман на рентгенова снимка).
Правят биопсия и ни казват, че операцията е спешна и задължителна. Налагало се изрязване на голяма част от дебелото черво и извеждането му отпред на корема.
Майка ми от страх не се подлага на тази операция, а отива и си прави колоноскопия в Италия (тя е с италианско гражданство). Там не й откриват абсолютно нищо и казват, че рентгеновата снимка е фалшива – било отпечатък от пръст на ръка според тях. От какво са взели биопсия в 5-та градска – представа си нямам.“
Това не е първият скандал, свързван с тази болница. Преди време стана ясно, че пациенти са били изнудвани, за да дават пари преди операция. Болните били карани да дават дарения с твърдението, че по този начин щели да изразят своята благодарност към лечебното заведение.
Запознати разкриват, че формулярите за така нареченото „дарение” буквално се тикали в ръцете на хората и вместо да се подписват за избор на екип, докторите ги карали да им дават пари.