Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

В понеделник от 21:00 часа MasterChef по bTV ще изкуши хоби-готвачите с апетитна награда -пътуване до златна Прага, посещение в музея на бирата Staropramen и MasterClass от топ чешки Chef.

Победата ще изисква по-различни умения, алтернативна нагласа, по-сложна тактика и още по-добро представяне. Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще зарадват кулинарните гладиатори и с новината, че в тази игра никой няма да напусне най-голямата кухня на България.

Този път кутията на MasterChef ще бъде по-различна и много изкушаваща. Хоби-кулинарите ще имат на разположение стриди, шоколад, аспержи, червено вино, сьомга, кафе, джинджифил, мед, авокадо, бадеми и 60 минути, за да приготвят впечатляващо ястие – афродизиак. Заредени с усмивки и ентусиазъм да блеснат в това предизвикателство, гладиаторите в кухнята ще си спомнят горещи преживявания, ще се вдъхновяват от любими хора и ще приготвят неочаквано добри ястия. Валерия ще сподели със зрителите на bTV, че не веднъж са я наричали „богиня в кухнята“ след като е поднасяла съблазняващи деликатеси, а Махмуд ще разкрие тайната за справяне със семеен скандал – арабска червена леща. Кристиана ще срещне сериозно препятствие при отварянето на стиридите, Аспарух ще даде заявка за „взривяване на емоции“ с пикантен червен сос, а Цветомира ще се отдаде на очарователна рецепта „от една топла лятна нощ“. Николай Немигенчев ще се похвали, че един добре сложен мъж по престилка, който готви за дама, няма нужда да поднася афродизиаци, а според Кольо Минчев, възбуждащо е самото отношение, което показваш към и чрез храната. Чие предложение ще накара журито да възкликне „дяволски добра чиния“, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Победителят в кутията на MasterChef ще отиде директно на третия етап на състезанието за пътуването до Прага. Той ще има възможността и да отстрани от надпреварата 5 души, което ще предизвика недоумение и заплахи. След това ще определи индивидуални задачи, като разпредели 6 вида street food от различни държави – Германия, Франция, Индия, Мексико, Америка и Италия, между 12 участници. Те ще могат да избират между това да направят точно копие или импровизация на бързата храна, но след 45 минути Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще трябва да се пренесат в улиците на определената държава. Професионалистите ще подчертаят, че американската тенденция набира все повече сила в Европа, защото използва рецептите от fast food , но с качествени продукти и модерна презентация. Лео ще разкаже за типичното ястие в Италия - хляб със свински черва.

Доволни или изплашени от задачата, хоби-готвачите ще ликуват и ще изпадат в паника, ще се колебаят в избора на подправки или ще се радват на подкрепата на колегите си. Журито ще опита 5 ястия, а 3-те най-добри ще отидат на финала и ще се борят за кулинарното пътешествие в Прага. Дали съдбата обича смелите, как се преборва силен противник с опасна дестинация и могат ли гладиаторите в MasterChef да постигнат автентичен вкус на сляпо?

Във финалния етап на състезанието Chef Петър Михалчев ще даде MasterClass по приготвянето на класическата английска комбинация от риба и чипс с неочакван прочит. В ръцете на самурая традиционното ястие ще придобие изумителна форма като превърне отпадъците в ефектна декорация, използва лотос и маринована тиква цигулка за чипс. Шоково изстудени картофи и пухкава панировка патафри, цветна височинна празантация и много техничност ще впечатлят, но и притеснят претендентите за титлата MasterChef и пътуване до Прага. Организирани агитки, проблеми с белтъците, прибързана самоувереност и филтри срещу разсейването ще изпрати един до града на стоте кули, а другите – до едноименния булевард в столицата. Кой ще приготви ястието, което да му спечели наградата и да го приближи с още една крачка към 100 000 лева, курс в академия Le Cordon Bleu в Лондон и престижната титла, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.