Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Бившата шефка на „Ексграунд” Розалия Тинкова организира тези дни духовен семинар с популярния гуру Йоги Тан в Поморие.

Събитието се провежда за първи път в черноморския курорт, темата му е „Силата на сбъдващата мъдрост чрез силата на кристалите” и ще продължи до 22 октомври. Цели шест дни Йоги Тан ще преподава как да материализираме мечтите си чрез силата на кристалите. Този път престоят му е доста кратък, като след провеждането на семинара ще остане до 26 октомври, за да отреже лентата на втория магазин за холистични бижута в Бургас.

- Розалия, отново сте в България, за да организирате духовен семинар. Каква е целта този път?

- Основната причина да се върна тук е семинарът, който организираме с Йоги Тан. Той е тантра монах. Тази година е много интересна темата - „Силата на сбъдващата мъдрост чрез силата на кристалите”. Моля го да говори по нея близо две години. Той винаги ми казваше, че публиката в България не е готова. Но тъй като вече имаме над 80 ученици, сега вече мислим, че времето е настъпило. Ние работихме с Йоги Тан почти два месеца, за да разработим темата.

- Лесно ли се материализират мечтите?

- Не е чак толкова лесно. Трябва да знаем за какво да мечтаем. Но семинарът няма да бъде от американския тип – като си залепиш една банкнота на тавана, и почваш да мечтаеш за милиони. Аз тотално не вярвам и смятам, че това са машини за пари. По-скоро ще кажа на хората как да имат мечти, които идват от сърцето, и как да се стремят към нещо, което тяхната душа иска. Най-важното обаче е да бъдат доволни като хора и да възприемат щастието във всеки миг и секунда.

- Как виждате българите по-нещастни ли са от времето, преди да заминете за остров Бали?

- Когато аз заминах за Бали, българите бяха все още обнадеждени. Последните години виждам, че сънародниците ни са загубили вярата. Налегнал ги е огромен скептицизъм и начинът, по които те гледат на нещата, е по-голям дори от икономическата криза у нас. За мене хората трябва да имат повече вяра, за да може тази страна да се вдигне на крака.

- А каква беше причината да заминете да живеете в Бали?

- Тя не е една. Тогава бях на кръстопът на духовно търсене. Ходих на различни курсове, семинари и практики. Стигнах до Америка, където мои приятели ме заведоха на Бали, за да се запозная с един гуру. В момента, в който стъпих на острова, се влюбих. Аз искам да живея там и това е моят дом. Обичам родината си, но там енергията е много интересна. Времето все едно е спряло. На Бали остаряваш по-бавно. Няма го стресът, напрежението. Местните хора казват: “Не мисли, чувствай със сърцето”. И човек колкото и да иска, не може да направи повече от една работна среща на ден. На острова няма как да бъдеш агресивен, дори някой да направи грешка, ти трябва да си усмихнат и много търпелив.

- Какви са вашите ученици, които се записват на семинарите и участват в ретритите, които организирате на остров Бали?

- За мен всеки един участник е много специален. Идват много известни бизнесмени, доктори и представители на почти всички сфери на живота. Сега откриваме и магазин за холистични бижута и в Бургас.

- Как се запалихте по тези бижута?

- Кристалите за мен са едни невероятни помощници в днешните времена на трансформация. Аз се запалих преди 6-7 години, когато в Германия мой преподавател ми разкри силата им. Тогава започнах да чувствам тяхната енергия, да ги изучавам и да общувам с тях. Кристалите започнаха да ми разкриват тайни. За мене кристалът може да бъде невероятен приятел.

- Може ли даден кристал да ни излекува от болест?

- Аз не мога да кажа, че когато вземеш определен кристал, това е хапчето за дадена болест. По-скоро той отключва определени енергии в човека и ти помага да откриеш какви са твоите вътрешни проблеми. Кристалът те трансформира да се излекуваш по хиляди начини - да откриеш най-добрия лечител, най-подходящия баланс за себе си. Други кристали ти въздействат от разстояние - може само да си ги държиш вкъщи и пак да ти помогне да откриеш пътя към просветлението.

- Това ли е начинът човек да види себе си в друга светлина?

- В последно време хората започнаха да практикуват йога, да търсят духовното. Кристалите са един от пътищата да откриеш себе си. Те може да бъде като снаряди, които те изстрелват в друго пространство. Различните по цвят кристали се свързват с различните чакри на хората и балансират тяхната енергия.

- А какво може да разбалансира енергията? Например силиконовите импланти пречат ли?

- Всеки е свободен да прави с тялото си каквото иска. За мен всеки един имплант в тялото нарушава енергийната система. Не мога да кажа към добро или лошо. Поради тази причина аз нямам силикон. Не ми трябва. Харесвам тялото си такова, каквото е. Човек, когато е в хармония със себе си, се чувства най-красив, излъчва любов и приема любов.

- А как си обяснявате това влечение на младите към материалното? Всеки мечтае за хубава кола, за скъпи дрехи и тунинговано тяло?

- Такава е ситуацията в момента. Не мога да кажа дали е добро или лошо желанието на хората да притежават материални придобивки. Както има много хора, които са запалени да изглеждат добре, да носят хубави дрехи, така съществуват и хора, които са отдадени само на духовното и тотално са забравили за външния си вид. Според мен трябва да има баланс. Няма нищо лошо в това човек да кара хубава кола, да носи скъпи дрехи, стига да следва сърцето си и да се чувства удовлетворен. Ние сме родени в материален свят, но последните години се забелязва едно пробуждане към духовното. Много трудно е един човек, който няма никаква финансова възможност и се чуди как да свърже двата края и как да нахрани детето си, да мисли за духовното.

Мариана Климентиева, Монитор