Проф. д-р Гьокхан Яджъ пристига у нас, за да се срещне с пациенти, които се нуждаят от хирургическо лечение при наднормено тегло. Консултациите са с предварително записване и напълно безплатни. Те ще бъдат на 19 май в централния офис на болница Гювен Анкара в София.

Гьокхан Яджъ е завършил Военномедицински факултет Гюлхане. Бил е научен сътрудник в Университет Мадисон, Уисконсин, САЩ - Отделение по трансплантация. През 2005 г. е обявен за почетен член на престижния университет. През 2010-а завършва курс по роботизирана хирургия Да Винчи, Страсбург - Франция, Програма за бариатрична и метаболитна хирургия. Яджъ специализира и в Медицински център АСАН, Южна Корея по Програма за Трансплантация на черен дроб жив донор.

Лекарят, който преди година оперира в Турция известния ни режисьор Люси Иларионов, е специалист по Обща и Онкологична хирургия, трансплантации на органи и бариатрична хирургия. Той споделя, че за периода 2015-2016 година е оперирал над 400 пациента с наднормено тегло. 100% от оперираните са свалили излишните килограми.

Бариатрична и метаболитна хирургия е най-ефективният вариант за лечение на затлъстяване, обяснява специалистът, който има над 25-годишен стаж. Лечението чрез хирургическа интервенция решава проблема с метаболитните смущения, осигурява трайно намаляване на теглото, елиминира съпътстващите заболявания, намалява свързаната със затлъстяването смъртност и предотвратява влошаващите качеството на живот проблеми.

Хирургическото лечение елиминира възникнали вторични заболявания като Диабет тип 2, хипертония, остеопороза и ставни заболявания , сънна апнея.

Бариатричната хирургия осигурява отслабване в големи размери. Операциите се извършват чрез съвременни лапароскопски и ендоскопски оперативни методи.

Благодарение на успешната операция, за около година Люси Иларионов свали над 90 кг, като преди това тежеше над 185 кг.