Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Най-продаваният автор в книжарници „Сиела“ за месец ноември е Дан Браун със заглавието „Произход“.

„Произход“

Кралят на трилъра Дан Браун разби класацията на бестселърите в книжарници „Сиела“ за месец ноември. Романът „Произход“ отвежда читателите в Испания. Действието започва от музея на модерното изкуство Гугенхайм в Билбао, събитията се прехвърлят в Мадрид, Барселона и Севиля. Робърт Лангдън, харвардски професор по символика и религиозна иконография, се сблъсква с двата вечни въпроса: „Откъде идваме? Накъде отиваме?”

„Kриско. Пътят нагоре“

Във врата на Дан Браун диша рапърът Кристиан Талев, който намери пътя нагоре в класацията на най-продаваните заглавия с книгата „Kриско. Пътят нагоре“. "Книгата е разделена на две части - половината е за професионалния ми път и трудностите в него, а другата част е за личния ми живот. Предполагам, че втората част ще е даже по-интересна за хората. Има много истории преди и след участия, както и за първата ми целувка", разкри в интервю рапърът.

„Възвишение“

Третата позиция на най-продаваните заглавия заема новият роман на Милен Русков – „Възвишение“. "Увлекателно-драматичен сюжет, уникални като художествени образи герои, майсторско сказово разказване, трагика и хумор - новият роман на Милен Русков е ключ към философско-историческите и народопсихологически проблеми на възходите и провалите на българина и българската общност в техните исторически пътища и безпътици,“ споделя проф. д.ф.н Светлозар Игов.

„Код "червено": Моята истина за храната

Юлияна Дончева повдига завесата на здравословния си начин на живот в книгата „Код "червено": Моята истина за храната“. Изданието съдържа практични съвети, важна информация, примерни упражнения и любимите рецепти на авторката.
"Нямам никакви сериозни претенции за експертност в областта на здравословното хранене, но всяко заключение тук е свързано както със собствения ми опит и наблюдение, така и с определени научни изследвания, които разчупват шаблоните. Единствената ми цел е да бъда полезна на някого, който не се чувства добре в собственото си тяло и иска да се промени не само физически, но и емоционално. Промяната обаче не идва неповикана. Трябва да осъзнаем нуждата от нея, да я поискаме и да действаме решително,“ разказва Юлияна Дончева.

„Хавра“

Авторът на "18 процента сиво" - Захари Карабашлиев се нарежда в челната петица на най-продавани книги с романа „Хавра“. Действието в книгата ни връща в дните след Априлското въстание и образа на Джанюариъс Макгахан, кореспондент на британския в. „Дейли нюз“. „Нищо не може да говори както фактите, а той ги е видял и ги е отразил по изключителен начин. Има момент, в който казва: „Аз не мога да бъда повече безпристрастен”, обясни пред bTV Карабашлиев. „След това, което видях и това, което разказах на света, няма как тези хора да не заслужат свободата си” – говорел е сякаш е виждал какво ще се случи. Говори така през 1876 г., а след това започва Руско-турската война, в която той участва”, допълва писателят.

И в началото на декември Дан Браун е номер едно. На втора позиция е заглавието „Стефан Данаилов. Романът на моя живот“ на Георги Тошев, а третото място на най-продаваните книги в книжарници „Сиела“ заема „Българите! Забравените постижения,“ на Делян Момчилов.

Четящата Коледа

Коледа е не само ухание на канела и джинджифил, домашни бисквити и елхови клонки.


original ok self natale regalare regalo libro consiglio 15460025 1 ita it post 3 a natale regala un libro jpg

Един от най-красивите празници всяка година ни изпълва с доза вдъхновение да зарадваме най-близките си с подаръци. Защо тази година не превърнете Коледа в Четяща Коледа? В тази мисия ще ви помогнат издателите от „Сиела“, които са подготвили прекрасни заглавия. Мястото, където може да направите подаръци от книжно време и любов, ще бъде щанд 110 на „Сиела“ в НДК. И ако случайно не сте разбрали, 45-ото издание на Софийския международен панаир на книгата стартира на 12 декември.

Издателството е подготвило много изненади за верните си читатели. „Концлагерът „Белене” 1949-1987” от Борислав Скочев, „Жените на Варшава” на Георги Марков, „Грехът на Лилит” от Радко Пенев, „Българската бойна слава” от Ивомир Колев, Мартин Чорбаджийски и Владислав Карагеоргиев, „Българите! Забравените постижения” на Делян Момчилов, „Хавра“ на Захари Карабашлиев са само част от българските заглавия, които може да откриете на коледния щанд.

christmas book


Подарете четящи моменти на близките си за празниците със заглавия като: „Сделката на живота ти” на Фредрик Бакман, „Малката книжарничка край Сена” на Ребека Райзин, „В дома на червея” на Джордж Р.Р. Мартин, „Мансардата на бляновете” от Ерих Мария Ремарк, „Повелителят на мухите” от Уилям Голдинг, „Пикник край пътя” на Аркадий и Борис Стругацки, „Отбой в полунощ” на Уилям Уортън, „Здрач” на Дмитрий Глуховски.

Не са забравени и най-малките читатели: „Кралска академия: Модни съвети (книжка със стикери)“ на Ирджино Страфи; Животът на Лота 1. Зайчета, зайчета навсякъде на Алис Пантермюлер и Даниела Кол; Софийски магьосници на Мартин Колев.