Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

За първи път в тв историята авантюристът Бен Фогъл следва пътя и важните моменти на отделни маркирани диви животни,

 които предприемат Великото си преселение - около 650 км ежегоден преход от равнините на Серенгети в Танзания до високите части на резервата "Масай Мара" в Кения и обратно.

По пътя Бен среща хора, чието минало и настояще са обвързани с това ежегодно събитие - от ловците-събирачи от племената Хадзабе, до фермерите, страдащи от тъпчещите реколтата им слонове и въоръжени рейнджъри, борещи се срещу бракониери. Тръгнете с Бен по следите от копита, лапи и стъпки на животни и хора с ключово значение за Великото преселение и вижте уникална гледна точка към един от най-впечатляващите природни феномени.

В епизод 1 – първи два месеца (Февруари и март) – Сезонът на раждането

Дълбоко в Серенгети, Танзания, Бен се качва на балон с горещ въздух, за да види за първи път от птичи поглед величественото стадо диви животни. Към него се присъединява Д-р Грант Хопкрафт, един от водещите изследователи на диви животни в света, с когото Бен ще говори за миграция от началото до края. Тяхното пътуване започва от равнините, където животните раждат по 12,000 малки всеки ден. Ставаме свидетели на крехък „нов живот“, виждаме взаимоотношенията в стадото и заплахите от хищници, на които са изложени.

Бен си прави лагер сред стадата. Серенгети е най-големият дом на лъвове в света, над 2000 се скитат из равнините тук и Бен има среща с върховния хищник, която надхвърля очакванията му.

Впускайки се да изследва животинското царство, за него е трудно да повярва, че има и хора, които живеят тук. Той се среща с древното племе ловци-събирачи Хадзабе, които водят начин на живот, непроменен от 10 000 години насам. Поканен да седне до старейшините на племето, той им помага да правят лъкове и стрели и се присъединява към тях в трудния им и емоционален сутрешен лов.