Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Овчарят, който стана популярен в социалните мрежи със своята активност, Чобан Тома става герой в две поредни издания на „Карбовски: втори план“.

Верен на своята мисия да показва нов и оригинален поглед върху човешките истории, водещият Мартин Карбовски показва на зрителите на bTV един прост и чист човек, който обича работата си и не очаква много от живота. Професията му е непрестижна и на изчезване, но изхранва многолюдното семейство на Чобан Тома и го прави щастлив.
И както всяка история, която Карбовски разказва, животът на простия овчар има втори план. Чобан Тома е дигитален овчар. Не е ходил на училище, но докато пасе 800 си овце, той записва видео на телефона си, комуникира с феновете си и, както самият Карбовски го описва: „Тома е айти, фейсбук, инстаграм, скайп, whats-up овчар, който е звезда в мрежата. Интерактивен, лайв стрийм чобанин с трудна съдба, честно сърце и чувство за хумор“.
„През този телевизионен сезон на Втори план все по-често ще показваме героите и сензациите от социалните мрежи. Ще изваждаме звездите на интернет и ще ги превръщаме в телевизионни звезди,“ коментира Мартин Карбовски.
Всяка събота между 18:00 и 19:00 ч. "Карбовски: Втори план" води зрителите на bTV към вечните въпроси – кое е правилно и кой прави промените в динамиката на морала, културата и обществото. За целта водещият разказва и сравнява истории, митове или различни житейски борби и противоречия, а зрителите откриват историята под повърхността – втория план на човешкия живот, в който нищо не е такова, каквото изглежда.