Covid-19 поразява мозъка и предизвика инсулти

Инсулт, делириум, безпокойство, объркване, умора - списъкът продължава. Ако смятате, че Covid-19 е просто респираторна болест, помислете отново.

Секс по време на пандемия: Как го правят в Швейцария

Сексуалните труженички в Швейцария съставиха списък от правила, които свеждат до минимум риска от предаване на коронавирус в бордеите, с надеждата скоро да получат зелена светлина за подновяване на работа, съобщи „Дейли Мейл”.

Това се прави в момент, когато сексиндустрията в страната на шоколада е силно засегната от пандемията, след като правителството преди 2 месеца временно забрани проституцията, за да помогне да се спре разпространението на вируса.

Планът за възобновяване на индустрията, подготвен от организацията ProKoRe, предполага, че половите позиции, които позволяват безопасно разстояние между лицата на партньорите, като „кучешки стил“ и „обърната с гръб каубойка“, са препоръчителни. Тези позиции намаляват и риска от предаване на вируса чрез водни капчици, съобщи швейцарската медия Watson .

И "кучешки стил", и "обърната каубойка" позволяват на лицето на жената да бъде максимално отдалечено от това на сексуалния й партньор.

Други мерки за защита на здравето на жриците на любовта включват проветряване на помещения за най-малко 15 минути след всеки клиент и пране на чаршафи и кърпи за ръце при температура най-малко 60 градуса всеки път.

Наръчникът за „секс по време на пандемия” препоръчва проститутките да носят маски по всяко време. Ръкавици, презервативи и дезинфектанти също ще бъдат осигурени в бордеите и контактът ще бъде ограничен до 15 минути. Наръчникът призовава премахването на ограниченията за блокиране за сексуални работници да съвпадне със следващото облекчаване на мерките на 8 юни.

ProKoRe призова швейцарското правителство да премахне ограниченията спешно, като заяви, че настоящата забрана поражда нерегламентирани сексуални услуги и създава проблеми с безопасността.
Източник: БГНЕС

Римският Колизеум отваря врати

Римският Колизей ще отвори врати за туристите на 1 юни, след над двумесечно затваряне заради коронавирусната пандемия.

Безсмъртна любов: Откриха романтично погребение отпреди 1000 години

Китайски археолози се натъкнаха на романтично погребение отпреди 1000 години, при което двата гроба на мъж и жена са свързани с малко прозорче и след като смъртта ги раздели, пише в."Дейли мейл".

Двата скелета лежали в изградени от тухлички гробове-близнаци в Централен Китай. Тухлените ковчези били свързани с дискретен отвор през който погребаната заедно двойка да може да си общува и в отвъдното. Главите на влюбените били положени върху възглавници, също изработени от малки тухлички.

 

Находката е направена в гробище в град Нинсян в провинция Хунан от екипа на археолога Ян Нинбо. Влюбената съпружеска двойка е погребана по време на Северната династия Сун (960 до 1127 г.).

 Поставянето на отверстие между два гроба, наречено "приказен мост", е рядка практика в старинните китайски погребения. Разкритията са направени по време на прокарването на транспортна магистрала, която ще свързва Нинсян с град Шаошан и ще бъде пусната през 2021 г., уточнява Дарик радио.

Летим за 37.99 лева от Бургас до Виена

Wizz Air, най-бързо развиващата се и зелена авиокомпания* в Европа, днес обяви старта на нов маршрут от Бургас до Виена.

Какви мерки въвежда Wizz Air от 1 май

Wizz Air, най-зелената авиокомпания в Европа и водещият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, днес обяви, че от 1 май въвежда допълнителни хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж.

Откачени фотоси от летища (СНИМКИ)

Летището преди Корона вируса беше интересно място.

Шокриращи снимки от аварията в Чернобил: 33 години по-късно

На 26 април преди 33 години се взриви Чернобилската АЕЦ "Ленин", на територията на бившия Съветски съюз - една от най-големите технологични катастрофи в историята.

Командоси обградиха сградата, в която се крие терористът в Утрехт (СНИМКА)

Спецчасти на холандската полиция са обградили сграда, в която вероятно се укрива нападателят, който откри огън в трамвай в град Утрехт, уби един човек и рани още поне 7 души.

Уникална снимка: Хитлер пленил извънземно

Снимка от 1943 г., показваща Хитлер, нацистки офицер и извънземно, известено само като "V."  Извънземното е трябвало да използва специален противогаз, защото не можело да диша на Земята. Хитлер пленява V и го използва за разработване на футуристични оръжия като ракетата V-2. След падането на нацистка Германия, Съединените щати заловили V и го използвали за разработване на военни оръжия за страната. Смята се, че V все още живее днес в Area 51 и продължава да помага на САЩ за развитието на прикриващи устройства и роботизирана пехота.