Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Разтърсващата социалната драма „Майка“ е поредната премиера, с която bTV Lady отбелязва 6-ия си рожден ден.

Новите епизоди започват на 16 януари ще се излъчват всеки делничен ден от 22:00 ч.

Историята се върти около малката Мелек, която живее с майка си Шуле и приятеля ѝ Дженгиз, който с всеки изминал ден става по-агресивен, а играта загрубява… Двамата са много безотговорни и често оставят Мелек сама през нощта.

Когато сутрин Дженгиз се прибира вкъщи, Мелек го дразни, като вдига шум и той непрекъснато си намира нови и нови поводи, за да я малтретира. С всеки изминал ден Дженгиз все повече загрубява. Той убива домашния любимец на момиченцето, оставя я без храна, бие я с колан и дори я завързва в торба за боклук.

Началната учителка на Мелек преживява инцидент и на нейно място идва Зейнеп – млада жена, която се занимава с фотография. Младата жена забелязва бруталните издевателства над умната Мелек и решава да предприеме крайни мерки, тъй като социалните нехаят за тормоза над детето. Зейнеп отвлича Мелек и става нейна нова майка.

Историята на Зейнеп е не по-малко драматична. Младата жена има страх от интимност, защото е изоставяна цял живот. На 5-годишна възраст е изоставена от майка си и е осиновена от богатата Кахиде. Истинската и майка Гонул е убила баща й, когато Зейнеп е била още дете, след което е осъдена на затвор. Дори след обгрижването и любовта от Кахиде, Зейнеп израства самотна и интровертна.

След като завършва колеж, Зейнеп иска да стане фотограф в група проследяваща миграцията на птици. Това обаче не се получава и тя се съгласява на друга работа – става учителка. Това също не й допада, защото усеща, че дълбоко в себе си е студен човек, неспособен да даде обич на децата. Въпреки всичко, тя среща Мелек, която ще промени целия й живот завинаги.

А Мелек е позитивно, упорито и забавно дете, въпреки физическото и емоционално насилие, на което е подложено в къщи. Когато Зейнеп получава новини за дългоочаквано пътуване, отива при Мелек, за да се сбогуват. Там разбира, че Мелек е била оставена в боклука, за да умре. Разтърсващите новини повлияват на Зейнеп и тя решава, че трябва да бъде спасителката на Мелек…

„Майка“ е едно от шестте премиерни заглавия, с които през януари романтичният канал в семейството на bTV Media Group отбелязва своя шести рожден ден. С близо 30 процента се е увеличил делът на bTV Lady сред аудиторията 4+ в най-гледаното време за периода януари-декември 2017 г. в сравнение със същия период на миналата година, според данните на ГАРБ.