Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Двамата внуци на Тодор Живков - Евгения Живкова и Тодор Славков, гостуваха заедно в bTV, за да споделят вижданията си за миналото и настоящето.

Естествено, Малък Тошко беше много по-цветист в речта си от сдържана си и стилна кака и набързо направи няколко души на пух и прах. Двамата, обаче, бяха единни в гнева си срещу писанията, които непрекъснато излизат по адрес на майка им Людмила Живкова. Първият в списъка беше Ричард Ран, който посети тези дни България заедно със съавтора на прословутия план „Ран-Ът" Роналд Ът.

„Тоя човек защо се връща след нещата, които е причинил? Да го линчуваме ли? Тоя план е за абсолютно унишожаване на цялата икономика в България", заяви той.

„И тоя филантроп Сорос стои в дъното на провалите на толкова много държави. И той трябва с камъни да бъде утрепан, но...", допълни той. По думите му, Иван Костов може и да е интелигентен човек, но той носи отговорност за приватизацията.

Евгения Живкова пък не знаела дали дядо й е давал съвети на охранителя си Бойко Борисов. „За какво да му дава съвети? Той тогава едва ли е предполага, че ще стане министър-председател", каза тя. „И да му е давал съвети, той не ги е запомнил", добави Тодор Славков.

Евгения Живкова изрази възмущението си от непрекъснатото ровене в историята на Людмила Живкова. „Такива глупости се изписаха. Който ги говори тези неща, ще му се върнат. Не може непрекъснато да се ровят кокалите на един починал човек", заяви тя.

Малък Тошко пък подхвана журналистката Светослава Рудолф, бивша Тадаръкова, която напоследък отново разчопли темата и показа свои стари записи. „Тадаръкова, пак в един вестник четох, че майка ми вземала психотропни вещества. Тя няма ли си собствени мъртви роднини да се занимава с тях, да си ги ексхумира, да ги препогребва?", изригна гневно той.

„Аз не знам преди години защо се съгласихме да се даваме интервюта. Направо ме е яд", каза той относно старите документални филми на Тадаръкова, в които той и Живкова са говорили.