Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

"Има хора, които мислят, че една хубава жена постига нещата благодарение на мъжа до себе си.

Това ме мотивира да им покажа, че мога да работя", казва 24-годишната Гергана Малкоданска.

От една седмица тя е новото момиче на времето по Нова тв. Това е единствената рубрика в българския тв ефир, в която, откакто съществува, вземат за лица едни от най-красивите българки. И Гергана е много хубава, поразително прилича на Никол Кидман и от близо 2 години живее с любимия си мъж Демир Доган - сина на Ахмед Доган. А понеже е и талантлива, има пълното право да иска да се докаже сама.

Малкоданска избягва да говори за личния си живот и не парадира с това кой е мъжът до нея. Само загадъчната усмивка показва, че не е трудно да познаеш отговора. "Приятелят ми винаги ме е подкрепял в това, което правя. Опитва се да става да ме гледа от време на време. Помага ми, когато изпадна в леките си критични състояния и реша, че не става нищо от мен и телевизията не е моето място. В такива моменти ми казва, че съм най-хубавата, най-добрата и така нататък. Много е разбран. Не всеки мъж може да изтърпи жена, която има толкова динамичен начин на живот и е отдадена на работата", разказва Гергана. Тя се старае да му отвръща със същото. Откакто води прогнозата за времето в сутрешния блок, се налага да става за работа в 4 ч сутринта, защото е на грим и прическа в 5,20.

Приготвя всичко от предната вечер, за да не пречи на половинката си сутринта и се измъква тихомълком, за да не го събуди. След първия работен ден той пише кратък, но насърчителен смс.

Малкоданска не иска да говори за любовта си, за да няма спекулации и да я оценяват заради самата нея. Свикнала е от малка да се справя самостоятелно.

Тя е едва в първи клас, когато баща умира. Израства в Плевен заедно с по-големия си брат, а за тях се грижи майка им. От батко си се научава да бъде мъжко и борбено момиче. "Въпреки че сме били две деца и мама ни отгледа сама, никога не ни е липсвало нищо", обяснява тв водещата.

Днес през смях си спомня колко странно е изглеждала като дете. "Много плачех, защото не се харесвах - бях висока, рижава, с лунички и много слаба. Бях нетипично дете. Исках да приличам на приятелките си, които бяха с прави, кафяви коси. Спираха ме по улиците редовно, за да ме питат майка ми с какво ме боядисва", обяснява тя.

Малко по малко започва да се комплексира от външността си, губи самочувствието си. За да поправи това, майка я записва на курсове за модел, на които да се научи да ходи правилно, да бъде по-женствена и да добие увереност. Още 14-годишна тя е висока 1,79. Печели "Минимис Кнежа", където е най-малката участничка. След това става Супермодел на България. Пътува до Ню Йорк, за да се яви на "Супермодел на света". "От малка съм свикнала на по-натоварено всекидневие, както и да се справям с финансовото положение", разказва тя. Моделството я влече, а камерата много я обича. Пример за това са и десетките реклами, в които е участвала, някои от които се налага дори да презаписва години по-късно заради големия им успех. В последната си реклама е заедно с Мариан Вълев - Куката. За него казва, че е страхотен човек и са работили добре заедно.

Гергана пътува често извън страната, за да се снима. В чужбина много пъти се е случвало по улицата хората да подвикват след нея "Никол", мислейки си, че виждат актрисата Никол Кидман. По-забавното е, че майка е имала намерение да я кръсти Никол, когато се е родила. Не го е направила, защото името е било на вече починал дядо, а е чувала, че не е на хубаво. "Ако се казвах Никол, щеше да е страшно, защото щях се обръщам съвсем адекватно на името", казва водещата.

Въпреки блестящата си кариера на модел в агенция "Визаж" обаче тя от малка имадруга съкровена мечта - да бъде телевизионен журналист.

"Реших, че това е моето призвание. Въпреки че съм от семейство на медици, прецених, че бялата престилка не е за мен", обяснява тя. Кандидатства и започва да учи журналистика в УНСС. Още в първи курс се явява на кастинг, за да води прогнозата за времето в Би Би Ти. Одобряват я, а малко по-късно вече е лице на предаването "Време за мъже" по Тв7. Връща се в Би Би Ти със самостоятелно лайфстайл шоу от час и половина - "Фейс контрол".

"След това дойде предложението от Нова тв. Не се замислих изобщо. Това е мястото, където се чувствам комфортно и е средата, в която искам да се развивам", казва Малкоданска. Първо започва като репортер към предаването "Студио ВИП" през миналия октомври. А съвсем скоро предлагат да води прогнозата в сутрешния блок. Екипът я приема страхотно, а и тя самата не пести топлите си думи към него. "Не съм срещала спънки от хората, с които работя", казва тя.

"Може би в началото са ме подценявали, защото, когато видят младо и хубаво момиче, си мислят, че то не може да свърши нищо. Доказала съм се с времето, че мога да монтирам и да върша почти всякакви неща и не съм просто кукла", добавя Гергана.

Майка е най-големият критик, но само в градивен аспект. Гледа я всеки ден и се обажда постоянно с наставления и съвети. Момичето е най-щастливо от факта, че е успяло да предизвика гордост в майка си.

Покрай новата работа Малкоданска обича да се шегува, че ще се наложи да намери нови приятели. "Трябва да се обградя с такива, които са над 60-годишни", смеейки се, обяснява Гергана. "С тях ще можем да си пием кафето и да се чуваме по телефона сутрин", добавя тя. Сега, когато става за работа, връстниците се връщат от парти. На един такъв купон се запознава с Демир. Той е един от хората, които са най-голяма опора с любовта си.

В момента Гергана посещава веднъж седмично курсове по правоговор в телевизията. Опитва се да оправи произношението на буквата "л". Шегува се, че не може да я изговаря ясно, защото е от Плевен. Предстои да вземе магистърска степен за продуцент и планира да се запише да учи метеорология, за да се квалифицира като синоптик.