Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Не кой да е, а най-известният плейбой в света - Хю Хефнър, е отрязал Лили Иванова.

Създателят на най-тиражното мъжко списание в света - „Плейбой", не разрешил примата на българската естрада да се появи на корицата на премиерния брой у нас. През април 2002 г. той видя бял свят за сефте в България, за да зарадва силния пол с безспорно красивите нашенки, но на първа страница се озова не Лили, а Юлиана Кънчева.

Бившата кандидатка за депутатка от партията на Цветелин Кънчев „Евророма" и ексжената на Жоро Пентаграма се появи на мястото на Иванова изненадващо за мнозина. Снимките на естрадната прима са били готвени за корицата на пилотния брой, но се публикуват вътре, без това да се анонсира от първата страница. Въпросът „защо" тогава остава без отговор.

12 години по-късно вече бившият издател на култовото списание Мартин Захариев разкри мистерията. Оказва се, че лично Хефнър му е забранил да изтипоса певицата на челото на корицата с гола снимка.

Мотивът на американския плейбой с милиарди в сметката бил, че Лили, макар и красива, е твърде стара за първата страница. Политиката му винаги била да показва списанието в светлината на младостта и предпочитал свежо гадже пред зряла жена, колкото и тя да го превъзхождала. Затова въпреки увещанията на Захариев, Хефнър не дал заветното си „да" за Лили. В интерес на истината, за разлика от сегашния вид на списанието у нас, в първия брой липсват други снимки освен на основната звезда в броя.

Захариев неведнъж е признавал, че е искал да сложи поне малък фотос от сесията на Лили Иванова, защото макар и със сензационен успех, премиерата на „Плейбой" щяла да предизвика още по-зрелищен фурор. Коментарите от години са, че естрадната легенда е била сериозно обработена с фотошоп, преди да лъсне дибидюс във вътрешните страници.

Екс главният редактор на култовото издание не отрече, че баданарката, особено за лицето й, е била използвана щедро при снимките. „Направих толкова много отстъпки за нея. Обещах й да види лично всеки фотос, преди да излезе", разказа той в интервю за Сашо Диков. По информация на „Всеки ден" именно обещанието, че ще е корица на първия брой, накарало Иванова да се съгласи. „Направих й неустоимо предложение, на което нямаше да как да каже „не". Така поднесох нещата, че да е „да", спомни си още Захариев. Той обаче пази в тайна точната сума на хонорара, който централата на „Плейбой" в Ню Йорк е отделила за певицата. Ясно е обаче, че тя държи рекорда у нас.

Лили Иванова бе и първата, която се снима в най-мъжкото списание, след като бе чукнала 60 години. Сесията й пред камерите обаче и досега предизвиква импулси в силния пол, защото в нея Иванова изглежда на не повече от 40, без помен от целулит по крехките бедра, нито с намек за бръчка по лицето.

След напълно успешно турне навсякъде из страната Лили Иванова се издъни на последния концерт от обиколката. Летният театър в Сандански посрещна примата с пустеещи седалки, а гратисчиите отпред били много повече от тези, които се бръкнали за 20 лева, за да слушат на живо легендата.

Странното е, че именно в този град ценните хартийки се продаваха най-евтино, в сравнение с билетите от 70-80 лева за другите концерти. Въпреки това Иванова се натъкнала на празния театър и това страшно я огорчило, разкриват за „Всеки ден" източници от екипа й. Това допълнително я разстроило, след като преди няколко дни й стана лошо на участието й в Пловдив и се наложи линейка да я свестява.