Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Започва поредният сезон на волейболната Световна лига.

И този път България ще бъде сред най-силните, като това ще бъде 20-то юбилейно участие в надпреварата. Селекционерът Пламен Константинов събра всички по-опитни и добри волейболисти в отбора. За разлика от предишни случаи, в които се опита подмладяване. Настоящата Световна лига обаче ще бъде подготовка за Европейското първенство и именно поради това идеята е всичко най-добро да бъде на линия.

Регламентът отново е доста странен. България ще бъде в три различни предварителни групи. Мачовете от първата започват днес в руския град Казан. Съперници ще ни бъдат Франция, Русия и Аржентина. Във втората група играем във Варна срещу Канада, Бразилия и Полша. А в третата група в Бразилия ще премерим сили с Бразилия, Аржентина и Сърбия.

От познатите имена в българския лагер, които играеха преди, а сега ги няма, са - Тодор Алексиев (официалната причина е, че има травма), Валентин Братоев (наложи се да се оперира), Боян Йорданов, Николай Учиков и Андрей Жеков. Селекционерът на Франция Лоран Тили няма да има на разположение голямата звезда Ървин Нгапет./БЛИЦ