Сподели тази статия.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Топ репортерът на bTV Петър Нанев разказва за смелостта и силата да се опълчиш срещу режима на Ердоган в Турция.

В ексклузивно интервю за bTV Репортерите последователите на опозиционера Гюлен разказват за изтезанията в турските затвори, където са лежали без присъди, за бягството извън граница и цената на свободата.

Себахатин Топрак успява да избяга в България, но това не прави съдбата му по-лека. За да разкаже за попарените надежди за спасение, съпругата му Нора Тунчел също застава пред камерата на bTV. Екстрадиран в Турция, той е принуден отново да бяга и да се крие, за да спаси живота си.

Журналистическото разследване на Петър Нанев показва как България нарушава редица национални и европейски закони с бездействието си по случая на Топрак, категорични са омбудсманът и адвокати.

Изпитали на гърба си пълната сила на репресивния режим на Ердоган в южната ни съседка, тримата „гюленисти“ разказват своите истории за първи път в българския ефир тази неделя веднага след централната емисия на bTV Новините.

bTV Репортерите е специална рубрика за задълбочени разследвания и репортажи на журналистите на bTV, която от септември 2008 г. стана част от централната емисия на bTV Новините в събота и неделя. Филмите и репортажите, излъчени в bTV Репортерите, всяка година печелят множество журналистически награди не само от български фестивали, но и от най-престижните международни конкурси. Продуцент на рубриката е репортерът и водещ на bTV Новините Гена Трайкова.